ČERVENÝ MORAVSKÝ BURČÁK u nás stále v prodeji

Milujete burčák nebo byste ho chtěli letos poprvé ochutnat, a nevíte, jak poznat ten správný ? : Přijďte k nám. Máme pravý červený moravský burčák přímo z Maršovic.

ZDRAVÁ DOBROTA
Když se stáčí ve správné fázi, obsahuje až šest procent alkoholu (i když dodavatel uvádí až 11%). Kromě toho, najdete v burčáku i velké množství vitaminů a kvasinek, které mají v sobě komplex vitaminu B. Jedním z nich je tiamin, který podporuje srdeční činnost.

Díky kvasinkám se v něm ukrývají i bílkovinné látky a kyselina pantotenová, která chrání tělo proti onemocnění sliznice a zažívacího ústrojí. Podobným zázrakem je i kyselina nikotinová a nikotinamid, který zabraňuje nervovým a kožním poruchám.

JAK PŘEPRAVOVAT BURČÁK
Nebude nejspíš nutné připomínat pravidla přepravy a uchovávání burčáku. Ale pro jistotu nezapomínejte neustále odpouštět vznikající oxid uhličitý, jinak vám láhev může „expolodovat“.

SPRÁVNÉ PITÍ
I když se vám na první ochutnání bude zdát, že pijete sladkou šťávičku a nic to s vámi nedělá, nenechte se zmást. Už mnohým z nás se stalo, že na posezení vypil více jak litr burčáku. Když sedíte, je to v pořádku, ale v momentě, kdy vás čeká odchod domů nebo na toaletu, pěkně to s vámi zamává.
Dobře si pamatujte. Burčák je zdravou pochoutkou, která by vám v září neměla uniknout, ale pozor, je velmi zrádný!

Dalšické májové 13% opět na pípě

Se smutným srdcem oznamujeme, že se právě dopil poslední doušek Dalešické nefiltrované 12 Bohemia.
 
Tento Dalšický skvost jsme opět doplnili vaší i naší oblíbenou májovou 13 tkou 🙂
 
Dalešické májové – světlý speciál 13%
Světlé pivo temně zlaté barvy, plné sladové chuti s jemnou vůní a příjemnou hořkostí žateckého chmele. Pro výrobu používáme 4 druhy ječných sladů, čímž Dalešické májové získává složitější chuť, ve které je rozhodně co hledat.
 
Složení: voda, ječné slady, žatecký chmel
Alkohol: 5,3 %
Doba zrání: 6–8 týdnů

Nově i u nás DALEŠICKÁ Bohemie 12% – jubilejní ležák na čepu

19. 8. 2002 byla uvařena první várka v historii současného provozu Dalešického pivovaru a na oslavu patnáctiletého výročí této události nám Dalešice uvařili světlý ležák, pro jehož chmelení vybrali pouze českou odrůdu chmele Bohemie. Dochmelení za studena v ležáckém sklepě zvýraznilo její jedinečné chmelově kořeněné aroma a chuť.

Složení: voda, ječný slad, upravený chmel
Obsah alkoholu: 5% obj.
Nefiltrované a nepasterované